Stacks Image 23085
Stacks Image 23087
Stacks Image 23089
Stacks Image 23091
Stacks Image 23093
Robair Groep beschikt over de mogelijkheid Pir ( kunststof) kanalen te leveren en te monteren.Deze kanalen zijn gemaakt van 25 mm dik PIR welke  aan weerszijde zijn voorzien  van een aluminium stuco laag.De kanalen zijn geschikt voor luchttransport van zowel gekoelde (tot -40 °C ) als verwarmde lucht (tot + 110 °C ) en worden projectmatig vervaardigd op een computergestuurde snijmachine.Het PIR kanaal wordt vaak toegepast in kantoren, voedingsmiddelenindustrie: o.a. kaasopslag,snoepwaren fabrieken, vleesverwerkingsbedrijven, winkels, etc vanwege zijn hoogwaardige afwerklaag.Om de kanalen aan elkaar te koppelen worden er geen speciale profielen toegepast.De kopse kanten van het kanaal worden onder 45 graden ingekort, een zijde naar binnen de andere naar buiten.Het kanaal wordt gekoppeld m.b.v. lijm, tape, en speciale kanaalsverbindingsplaatjes.
Voor het snijden van bochten, sprongen en verlopen heeft men slechts een mes, meetlat en rechte strip nodig.
Uiteraard leveren wij ook geprefabriceerde bochten, verlopen, eindkappen en andere toebehoren zoals ophangmateriaal, aftakkingen, airturns, luchtregelkleppen, ophangmateriaal, slangen, roosters.
Het ontwerpen en tekenen voor u installatietekeningen kunnen wij ook verzorgen evenals de montage en inregelen van de installaties.

PIR kanalen hebben de volgende voordelen:
  • licht in gewicht, daardoor minder belastend voor de bouwconstructie
  • makkelijk te verwerken bij montage (strak en licht uiterlijk zorgt voor fraaie afwerking)
  • vormdelen kunnen op de montageplaats zelf eenvoudig gemaakt worden
  • zeer hoge isolatiewaarde
  • lage lekfactor dampdicht door 80 µm aluminium cachering.

De juiste tijd kiezen is tijd besparen.
Francis Bacon